חורף-תזונה מחממת ומחזקת
"בימות החמה אוכלים מאכלים קרים , ולא ירבה בתבליניו , ובימות הגשמים , אוכל אוכלין החמין ,ומרבה בתבלינים ."
גם לפי רפואת המזרח -הרמב"ם, הרפואה הסינית , יש להתאים את האנרגיה של המזון לעונה .
10 טיפים שכדאי לדעת על תזונה בחורף :
1.רצוי להעדיף מזון שעבר חימום ובישול ,כך הגוף לא מבזבז אנרגיה מיותרת על חימום המזון . 2.כדאי לשתות שתייה חמה ולהמנע משתיית נוזלים קרים. רצוי להפחית את כמויות הקפה לעד 3 ביום . לפי הרפואה הסינית , הקפה מחליש את צי הכליות . 3.כדאי להוסיף תבלינים מחממים ,לאוכל המחזקים את הצי(האנרגיה הכללית של הגוף ), כמו גינגר , הל , קינמון כורכום כמון . 4.לפי הרפואה הסינית , הוספת קינמון מחזקת את צי הטחול (המטבוליזם )ואת הכליות –הרגישות לקור והצטננויות . ניתן להוסיף אותו לתפוח עץ אפוי או לתה . 4.אכילת דג ים צפוני המכילים אומגה 3 בשבוע מסייעת במניעת דיכאון החורף . הדגים המומלצים-טונה , הליבוט , מקרלים , סרדינים , סלומון . 5. הוספת אגוזי מלך , פשתן טחון(טרי ולא מוקפא ) , גם היא מעשירה את התפריט בחומצות שומן מסוג אומגה 3. 6. ויטמין סי הוא הויטמין של החורף . הכמות המינימלית המומלצת היא כ80-90 מג . 90-100 מג ויטמיןC יש ב-תפוז גדול , פלפל אדום , אשכולית קטנה , חצי גויאבה ,מיץ משני לימונים . בעת הצטננויות , הכמות האפקטיבית של הויטמין היא מעל 500 מג . 7.הוספת קטניות לתפריט הדיאטה תורמת לשמירה על אינדקס גליקמי יציב ומסייעת לתחושת השובע . 8.שילוב הקטניות גם מעלה את רמת הסרוטונין ותורם למצב רוח טוב . 9. אכילת בננה או דייסת קוואקר לפני השינה . מונעת אף היא את דכדוך החורף 10. ואם אנחנו בעניין הסרוטונין – הוספת כארבע קוביות שוקולד מריר מוסיפות אוקסידנטים לתזונה , מעלות רמות הסרוטנין ותורמות למצב רוח טוב , ואת זה ,אנחנו יודעים , בלי קשר לשום עונה.......ריטה שאוליאן , דיאטנית קלינית . שלוב של רפואה קובנציונאלית ומשלימה .יעוץ קליני לטפול במחלות . יעוץ לירידה במשקל . דיקור להרזייה , תוספי תזונה וצמחי מרפא . הנחיית סדנאות לירידה במשקל . הרצאות בנושאי תזונה .